Hvilken pensjonsordning er vanlig for bedriften innenfor næringsmiddelproduksjon?

Vi får mange spørsmål om hvilken pensjonsordning bedrifter innenfor næringsmiddelproduksjon velger for sine ansatte. Her er svarene på de mest stilte spørsmålene.

Bransjenormen for næringsmiddelproduksjonsbedrifter

De fleste bedrifter innenfor næringsmiddelproduksjon velger innskuddspensjon, og de sparer gjennomsnittlig fire prosent av lønnen for sine ansatte. Mange bedrifter tilbyr også tilleggssparing for den delen av lønnen som ikke gir opptjening i folketrygden.

Gjennomsnittlig sparing: 4 %

Hvilken prosent av lønn bedriften velger å spare i pensjon for de ansatte, har størst betydning. Bedriften kan spare inntil syv prosent av lønn opp til 12 G (folketrygdens grunnbeløp).

2 av 10 har tilleggssparing

Folketrygden gir ikke lenger uttelling for lønn over 7,1 G (folketrygdens grunnbeløp). For at pensjonen skal stå i forhold til inntekten kompenserer derfor mange bedrifter ansatte som har en lønn over 7,1 G.

3 av 10 har uføreforsikring

En uføreforsikring er noe av det viktigste du kan ha for deg selv og dine ansatte. Forsikringen sikrer deg en god inntekt hvis du blir ufør.

Vi kjenner bransjen

Storebrand har 173 bedriftskunder med til sammen 10 265 ansatte innenfor næringsmiddelproduksjon.

Hva velger andre?

Hvilken pensjonsordning er vanlig i de ulike bransjene?

Vi hjelper deg i gang

Vi skreddersyr løsninger for deg og bedriften din. Hvis du allerede har en avtale i et annet selskap, hjelper vi deg å flytte til oss.

Allerede kunde?

Ta kontakt med oss hvis du vil ha råd om å endre bedriftens sparesatser.


Fant du det du lette etter?